23.08.2006. / 12:57

Autor: Ana Kirin

SRBIJA

Miloševićeva udovica želi se vratiti u Srbiju

Mira Marković također je rekla kako "nisu točni navodi beogradskih medija da je njen i sin Slobodana Miloševića, Marko, pokrenuo tužbu protiv Haaga zbog ubojstva Slobodana Miloševića"

Mira Marković, bivša predsjednica srbijanske stranke JUL-a i udovica bivšeg predsjednika Srbije i SRJ, haškog optuženika Slobodana Miloševića, u srijedu je za beogradske Večernje novosti rekla "da je iz Srbije protjerana mimo svakog morala i da će se vratiti čim bude mogla". Na pitanje od kojih prihoda živi ironično jerekla kako "topi zlatne poluge". No, dodala je, "pomažu mi prijatelji iz ranijih dana, koji su bili važni ljudi i u drugoj i u trećoj Jugoslaviji" te da živi od njihove solidarnosti.

Mira Marković također je rekla kako "nisu točni navodi beogradskih medija da je njen i sin Slobodana Miloševića, Marko, pokrenuo tužbu protiv Haaga zbog ubojstva Slobodana Miloševića". Pojasnila je kako je Marko, u svoje i u ime obitelji, poslao pismo predsjedniku tribunala, Glavnoj skupštini UN-a, Vijeću sigurnosti i glavnom tajniku UN u kojemu je odbio sadržaj nalaza suca Parkera, prema kojemu je Slobodan Milošević umro prirodnom smrću. "Marko je osporio nalaz te komisije. Ukazao je na istinu, da se Slobodan razbolio zbog teških uvjeta života i rada u zatvoru i na sudu, a da mu je sud onemogućio liječenje čak i onda kada je međunarodni konzilij, na čelu s doktorom Šumilinom upozorio na to da je njegovo stanje kritično i da može umrijeti svakog sata", kazala je.

Govoreći o svojoj djeci, Mira Marković je rekla kako je kći "Marija bolesna, živi na Cetinju i žrtva je nerazumnog političkog progona, kao i ona". Sin "Marko je u inozemstvu i ne želi da se vratiti u Srbiju. Ja sam ta koja se želi vratiti u svoju zemlju", rekla je Marković. Mogućnost da njenoj obitelji bude oduzeta imovina, tj. parcele između Užičke i Tolstojeve ulice na beogradskom Dedinju, Miloševićeva supruga ocijenila "postupkom mimo svakog zakona", dodajući da nije obaviještena o tome dokle se s tim procesom stiglo. List navodi da je intervju napravljen telefonom, ali se ne kaže kada je napravljen, niti gdje je sada Mira Marković.

Vezane vijesti

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Akademik Dušan Bilandžić u intervjuu Nacionalu prvi put otvoreno govori o ulozi prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u pokušaju podjele Bosne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika