26.08.2006. / 10:39

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ OLUJIĆ

Osumnjičenima određen jednomjesečni pritvor

Sudac Teofilović donio je odluku nakon što mu je Županijsko državno odvjetništvo uputilo zahtjev da se osumnjičenicima za ubojstvo obitelji Olujić odredi pritvor zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom

Četiri osobe osumnjičene za ubojstvo ceranske obitelji Olujić bit će, prema odluci istražnog suca Županijskog suda u Vukovaru Slavka Teofilovića donesenoj u četvrtak, zadržane u jednomjesečnom pritvoru. Sudac Teofilović donio je odluku nakon što mu je Županijsko državno odvjetništvo uputilo zahtjev da se osumnjičenicima za ubojstvo obitelji Olujić odredi pritvor zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

Za ubojstvo četveročlane obitelji Olujić - Radomira (1954.) i Anice (1955.) te njihove malodobne djece Milene (1976.) i Marka (1979.), osumnjičeni su hrvatski državljani T.M. (1960.), M.J. (1973.), D.L. (1973.) i Z.P. (1973.) dok se za petoosumnjičenom muškom osobom nepoznatog identiteta još traga. Ubojstvo se dogodilo u noći sa 17. na 18. veljače 1992., a policija ga je okvalificirala kao ubojstvo iz koristoljublja te su pod tom optužbom četvorica osumnjičenika, nakon što su uhićeni, jučer i privedeni istražnom sucu Slavku Tefiloviću koji im je odredio 48-sati pritvor koji je trebao isteči u subotu ujutro.

U priopćenju Županijskog državnog odvjetništva navodi se kako je Odvjetništvo ocijenilo da je u slučaju ubojstva obitelji Olujić riječ o ratnom zločinu. Pritom se podsjeća da su u vrijeme ubojstva obitelji Olujić osumnjičeni bili pripadnici HV-a.
"Prvoosumnjičeni T.M. kao zapovjednik izviđačko-diverzantske satnije HOS-a, koja se nalazila u sastavu HV-a, naredio je 17. veljače 1992. pripadnicima satnije M.J., Z.P., D.L. te za sada nepoznatoj osobi da u Cerni liše života obitelj Olujić, što su ovi i učinili nakon čega su otuđili neutvrđenu količinu zlata i novca, a zatim postavili eksploziv u cilju rušenja njihove kuće u čemu nisu uspjeli zbog nestručnog rušenja", priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo.

Vezane vijesti

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Članovi obitelji poginulih iz Lovasa i predstavnici lokalnih vlasti u Lovasu, koji su u utorak u Beogradu nazočili izricanju presude četrnaestorici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika