02.09.2006. / 11:41

Autor: Ante Pavić

INCIDENT NA MURI

Sastanak premijera za smirivanje tenzija

Nakon što u petak hrvatsko – slovensko međudržavno povjerenstvo nije došlo do rješenja o spornom nasipu na rijeci Muri ni nakon šest sati, to će probati napraviti zajedničkim sastankom na Svetom Martinu na Muri premijeri obje zemlje, Ivo Sanader i Janez Janša. Hrvatski premijer poručio je ranije kako vjeruje da će se sa slovenskom stranom postići dogovor u korist stanovništva uz Muru, jer «poplave ne poznaju granice i nasip treba završiti». Slovenski premijer je, međutim, u petak izjavio da su jednostrani potezi Hrvatske nedopustivi te je slovenska policija ponovno pojačano dežurala uz granicu.

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je za "Delo" da su postupci slovenske strane, koja inzistira da Hrvatska na rijeci Muri kod Svetog Martina bez privole Slovenije ne smije sama graditi zaštitni nasip, u skladu sa zaključcima Badinterove komisije. Reakao je da bi poosljedica graničnog spora mogla biti zaoštravanje graničnog režima iako je naglasio da to Slovenija neće učiniti.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika