05.09.2006. / 09:51

Autor: Martina Zeković

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

HDZ traži razrješenje župana Stančića

Predsjedništvo HDZ-a izdalo je priopćenje u kojem daje potpunu potporu Vladi, Hrvatskom saboru i svim državnim tijelima u borbi protiv korupcije i svih nelegalnih radnji, te potporu u građenju povjerenja prema javnoj službi i obnašanju javnih dužnosti. U priopćenju se ističe kako je Predsjedništvo HDZ-a u vezi s tim u ponedjeljak donijelo odluku da se od HDZ-a Šibensko-kninske županije zatraži da na idućoj sjednici Županijske skupštine Klub vijećnika HDZ-a pokrene postupak za razrješenje župana Duje Stančića. Predsjedništvo HDZ-a suspendiralo je Duju Stančića sa svih stranačkih dužnosti, navodi se u priopćenju.

Prije nekoliko dana završena je kriminalistička istraga od PU šibensko-kninske koju je zatražilo Državno odvjetništvo na temelju nalaza Državne revizije. Istragom je utvrđeno da je župan sa svojom zaštitarskom tvrtkom, FIT Stančić, potpisao ugovor o pružanju usluga tjelesne zaštite zgrade u kojoj se nalaze Županija, Grad Šibenik i Ured državne uprave. Stančić je svojoj tvrtki, utvrđeno je, dodijelio posao bez javnog natječaja, izravnom pogodbom i to bez suglasnosti Ureda za javnu nabavu. Župana Stančića policija provjerava i zbog mogućeg sukoba interesa, jer je čak i 2004. godine primao naknadu za rad u Poglavarstvu šibensko-kninske županije, a na tu je funkciju izabran 2002. godine. Pravo na naknade župani, dožupani i gradonačelnici nemaju od 2001. godine, kada je Zakonom o lokalnoj samoupravi određeno da dužnosnici, koji svoju dužnost obavljaju profesionalno i za nju primaju plaće, ne mogu dobivati i naknade, jer se na rad u poglavarstvima i skupštinama gleda kao na počasne volonterske funkcije.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika