07.09.2006. / 09:50

Autor: Martina Zeković

AUSTRIJA

Objavljeni intervjui sa otetom Austrijankom

Intervjue je Natascha dala u zamjenu za stalni posao, pomoć u školovanju i pomoć u dobivanju kuće

Oteta Austrijanka Natascha Kampusch u intervjuu za austrijsku televiziju ORF iznijela je da se zbog straha od svog otmičara nije usudila pobjeći iz podruma koji joj je osam godina bio skrovište. Izjavila je da je bila ljuta u svom zatvoru, ali je otmičar prijetio da će, ako ona pobjegne, početi masovno ubijati. Natascha je tijekom intervjua često zatvarala oči zbog svjetla kamere koje joj je smetalo zbog dugotrajnog boravka u mraku. "Ponekad sam sanjala da imam sjekiru i da mu siječem glavu", rekla je. Opisala je da se bojala da će poludjeti kada je tek dovedena u podrum. Pokušavala je u zid bacati flaše s vodom i raditi što više buke kako bi ju susjedi čuli. Rekla je da je čitavo vrijeme sanjala o bijegu. "Obećala sam samoj sebi da ću odrasti i ojačati kako bih se mogla osloboditi", izjavila je Austrijanka i dodala "nisam se bojala za sebe, ja volim slobodu i za mene je smrt najveća sloboda, otkupljenje od njega. Ali on je cijelo vrijeme govorio da će najprije pobiti susjede, zatim mene, a onda i sebe. Stalno sam se pitala: 'Zašto baš ja?' Među milijunima ljudi u svijetu, zašto se to dogodilo baš meni? Uvijek sam mislila da nisam došla na ovaj svijet kako bih bila zaključana i kako bi mi se uništio život".

O svojem otmičaru rekla je da je imala izbor ili biti sama ili s njim, a zatim ga počinje braniti. "Ne biste mi trebali toliko pričati o gospodinu Priklopilu jer on se više ne može sam braniti. Nije lijepo žaliti se na mrtvu osobu. Ja sam imala ružne misli".

Intervjue je Natascha dala u zamjenu za stalni posao, pomoć u školovanju i pomoć u dobivanju kuće. U njezinom razgovoru nije bilo suza niti prekidanja, a glavna urednica ORF-a opisala ju je kao vrlo snažnu, čvrstu i otvorenu.

Vezane vijesti

Sedam afganistanskih razminiravatelja dekapitirano

Sedam afganistanskih razminiravatelja dekapitirano

Sedam od 28 afganistanskih razminiravatelja iz specijalizirane nevladine organizacije, oteti 6. srpnja na zapadu Afganistana, dekapitirani su,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika