12.09.2006. / 09:48

Autor: Ana Kirin

BiH

Bosanski Srbi osporavaju granicu s Hrvatskom

Član predsjedništva Povjerenstva za granicu BiH Željko Obradović je za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista, izjavio kako srpski predstavnici "traže da se izvrši korekcija granice na rijeci Uni i gradu Kostajnici"

Član predsjedništva Povjerenstva za granicu BiH Željko Obradović optužio je predstavnike srpskog naroda u tom povjerenstvu da koče ratifikaciju Ugovora o granici Bosne i Hercegovine s Hrvatskom, iako su svi potrebni dokumenti za to gotovi. Obradović je za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista, izjavio kako srpski predstavnici "traže da se izvrši korekcija granice na rijeci Uni i gradu Kostajnici". Dodao je da oni "žele iskoristiti zastoj u razgovorima sa Republikom Hrvatskom za naknadne korekcije, premda su granicu na Uni i sami potpisali, što je i logično jer je ista rađena temeljem validne dokumentacije". Prema Obradovićevim riječima, granica između BiH i Hrvatske na Uni je specifična i na nekim lokalitetima pomalo nelogična. "Korekcije granice su, sukladno Ugovoru o granici, moguće samo nakon ratifikacije u parlamentu i uz pristanak obaju strana, a u ovom slučaju Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske", kazao je Obradović.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika