12.09.2006. / 12:30

Autor: Ante Pavić, Ana Kirin

DAMASK

Napad na američku ambasadu

U utorak ujutro je u središtu Damaska u kojemu se nalaze zgrade stranih veleposlanstava, među kojima su i američko i iračko veleposlanstvo, odjeknulo više eksplozija i mogla se čuti pucnjava. Prema izjavama očevidaca, meta napada je bilo američko veleposlanstvo. Četiri napadača su se s automobilom pokušala probiti u dvorište veleposlanstva, ali su ih čuvari uspjeli spriječiti. Tri terorista su ubijena, a jedan je ranjen, piše BBC. Poginuo je i jedan sirijski policajac. Iz četvrti Rawda uzdizao se stup dima jer su napadači navodno u napadu upotrijebili eksploziv. Očevici su također kazali kako su zgradu američkog veleposlanstva odmah opkolile sirijske snage sigurnosti. Nitko od zaposlenika američkog veleposlanstva nije ozlijeđen.

Britanski veleposlanik u Damasku izjavio je da se čini da napad nije bio "veća operacija nalik na Al-Qa'idinu, već djelovanje neke manje skupine". Visoki sirijski dužnosnik izjavio je kako je teroristički napad mogao biti inspiriran jučerašnjom porukom drugog čovjeka Al-Qa'ide Aymana al-Zawahirija te da ta organizacija namjerava napasti američke ciljeve u regiji, no nije izveden u Al-Qa'idinu stilu.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika