09.07.2002. / 00:00

Autor: Norman Müller

NAGRADE

Euromoney proglasio Podravku vodećom kompanijom u Republici Hrvatskoj u korporativnom rukovođenju

Uspjeh Podravke

NOVA NAGRADA PODRAVCI
Euromoney, najutjecajniji svjetski financijski časopis proglasio je Podravku vodećom kompanijom u Hrvatskoj u korporativnom rukovođenju (a leading company in Croatia for corporate governance) i dodijelio njezinom managementu to visoko priznanje za profesionalno vođenje kompanije prema međunarodnim standardima, te za postignute rezultate u transparentnosti poslovanja, načinima izvještavanja ukupne javnosti i vlasnika tvrtke o rezultatima, odnosu prema dioničarima i Nadzornom odboru, te financijskom tržištu, poslovnoj i ukupnoj javnosti. Nagradu je u Londonu, tijekom ovogodišnjeg lipanjskog održavanja Euromoney konferencije, članici Podravkine Uprave i glavnoj direktorici za financije Nevenki Cerovsky predao predsjednik Euromoney Institutional Investor Padraic Fallon.

Od 215 kompanija, čije je poslovanje na temelju iscrpnih podataka analizirao posebni stručni tim pod pokroviteljstvom Euromoneya, poslovno vođenje Podravke ocijenjeno je vrlo visokim ocjenama. Istraživanje kvalitete poslovanja obuhvaćalo je pet posebnih cjelina s vrlo detaljno razrađenim kriterijima na čijim se rezultatima temeljila cjelokupna ocjena uspješnosti kompanije. Pod lupom stručnog tima za ocjenjivanje bila je transparentnost vlasničke strukture, zastupljenost vlasnika i njihovih interesa u Nadzornom odboru, te stalnost i kvaliteta njihove informiranosti o tijeku i rezultatima poslovanja kompanije od strane vodećeg managementa. Posebna pozornost posvećena je transparentnosti finacijskog poslovanja, periodičkim i godišnjim izvješćima, te objavama konsolidiranih financijskih izvješća kompanije i obavljenim kontrolama od strane revizora. Urednost poslovanja i uvažavanje međunarodnih standarda u vođenju kompanije, čime se Podravka svrstala uz rame uspješnim svjetskim kompanijama, prevagnule su u dodjeljivanju vrlo visoke ocjene od strane stručnog analitičkog tima Euromoneya.

To visoko i prestižno stručno međunarodno priznanje samo je još jedno u nizu nagrada koje je Podravka dobila u posljednjih nekoliko mjeseci za rad svojeg managementa i kompanije u cjelini.

Ovoga tjedna su primjerice nagrađene i Podravkine Internet stranice na adresi www.podravka.hr u natječaju izdavačke kuće Vidi koja dijeli “Vidi Web Top 100” Internet nagradu za najbolje internet stranice u 10 tematskih kategorija. Na ovogodišnji natječaj prijavilo se više od tisuću web stranica, a 18 stručnjaka – članova ocjenjivačke komisije vrednovali su: kvalitetu tekstualnog, slikovnog i drugog sadržaja, kvalitetu, funkcionalnost i brojnost servisa na stranicama, učestalost obnavljanja sadržaja na stranicama, iskorištavanje interaktivnih mogućnosti Weba, brzinu učitavanja Web stranica, intuitivnost korisničkog sučelja i navigacijskih elemenata na stranici, vizualnu atraktivnost stranica, količinu i načine korištenja novih tehnologija Weba te količinu i kvalitetu sadržaja i drugih opcija te funkcija koje posjetitelju stranica olakšavaju snalaženje i korištenje stranica.

Kao i prijašnjih godina nagrade su se dijelile u 10 kategorija. Podravkine Internet stranice u kategoriji Korporativne stranice proglašene su najboljim.

Obrazlažući zašto je Podravkina web stranica najbolja, ocjenjivačka komisija je istakla: ”Korporativne stranice koprivničke Podravke nude gotovo sve ono što kupac, partner ili dioničar može tražiti. Osim informacija o kompaniji, podataka o proizvodima te novostima vezanima za poslovanje Podravke, ovdje se mogu naći i dinamički grafikoni s podacima o kretanju dionica Podravke na Zagrebačkoj burzi. Za posebnu su pohvalu i drugi sadržaji i servisi koji dodatno obogaćuju ove stranice: knjiga recepata, informacije o nutricionizmu i zdravoj hrani, on-line igre, te e-newsletteri za novinare i Novosti iz Kulinarskog studija.”

Internetski Oscar predsjedniku Uprave Podravke Darku Marincu i Tanji Gligorović predao je ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović te tom prigodom rekao: ”I na ovaj način Podravka svjedoči o svojoj modernosti, tehnologiji i komunikaciji s kupcima te zašto je zapravo najveća hrvatska prehrambena industrija.”

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika