18.09.2006. / 15:15

Autor: Ana Kirin

RIJEKA

Došen najavio povratak u Hrvatsku

Došen je kazao da će u ponedjeljak na vlastitu odgovornost napustiti švicarsku bolnicu, gdje se, kako je rekao, liječi zbog zdravstvenih tegoba, te da će se uputiti prema Hrvatskoj. Odbacio je nagađanja da je u bijegu nakon što mu je u subotu određen pritvor

Riječki odvjetnik Velimir Došen izjavio je u ponedjeljak kako će napustiti švicarsku bolnicu i vratiti se u Hrvatsku, odbacujući nagađanja da je u bijegu nakon što mu je u subotu određen pritvor zbog bojazni da će utjecati na svjedoke i tako ometati istragu koja je protiv njega pokrenuta zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pomaganja u sprječavanju dokazivanja. Došen je u telefonskom razgovoru za podnevni Dnevnik HTV-a kazao da će u ponedjeljak na vlastitu odgovornost napustiti švicarsku bolnicu, gdje se, kako je rekao, liječi zbog zdravstvenih tegoba, te da će se uputiti prema Hrvatskoj. "Baš sam mislio doći u Hrvatsku čim mi se riješe ovi zdravstveni problemi, vrlo brzo. Ja u bijegu nisam i ne želim biti, niti je to kazneno djelo da se ne mogu braniti sa slobode", kazao je Došen. "Ja ne bježim od postupka, samo sam se ovdje zadržao jer mi je strašno pozlilo", dodao je.

I Došenov odvjetnik Goran Gatara u nedjelju je izjavio da Došen nije u bijegu. Nakon što mu je Izvanraspravno vijeće riječkoga Županijskog suda u subotu odredilo pritvor, policija je za Došenom, budući da ga nije pronašla na nekoliko adresa, raspisala tjeralicu.

Podsjetimo, odvjetnik Velimir Došen nedavno je priveden s još sedam osoba koje se sumnjiči za kaznena djela iznude i sprječavanja dokazivanja u slučaju propucavanja "porschea" na riječkoj rivi potkraj kolovoza. Sedmorici osumnjičenika odmah je po uhićenju određen jednomjesečni pritvor, dok je Došen zbog zdravstvenih problema, od kojih mu je i pozlilo tijekom policijskog saslušanja, bio pušten da se brani sa slobode. No, Izvanraspravno vijeće riječkoga suda u subotu je prihvatilo žalbu Državnog odvjetništva i Došenu, zbog bojazni da će utjecati na svjedoke u istrazi, odredilo pritvor.

Vezane vijesti

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Berlusconi je mafiji plaćao zaštitu

Nekadašnji talijanski premijer Silvio Berlusconi sedamdesetih je plaćao velike iznose sicilijanskoj mafiji koja je njega i njegovu obitelj štitila od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika