18.09.2006. / 17:08

Autor: Ante Pavić

BRUXELLES

EU: Papina izjava izvađena iz konteksta

Glasnogovornik Europske komisije Johannes Laitenberger izjavio je da je stav Komisije da reakcije na Papin govor trebaju biti temeljene na onome što je rečeno, a ne na citatima koji su namjerno izvađeni iz konteksta. «Nesrazmjerne reakcije, koje su jednake odbacivanju slobode govora, neprihvatljive su. Sloboda govora je temelj poretka EU-a», kazao je glasnogovornik.

 

Iranski duhovni vođa Ajatolah Hamenei rekao je da su izjave pape Benedikta XVI. o islamu u istoj liniji s "križarskim' pohodom Sjedinjenih Država protiv muslimanske vjere, izvijestila je državna televizija. « Velika sotona (Sjedinjene Države) ima svoju ulogu u toj stvari", poručio je najmoćniji čovjek u Iranu.

Papa je prilikom svog predavanja na sveučilištu u Regensburgu koristio citat bizantskog cara Manuela II. Paleologa koji je u 14. stoljeću napisao da je sve što je prorok Muhamed donio bilo zlo i neljudsko poput njegove zapovjedi da vjeru širi mačem. Benedikt XVI. rekao je u nedjelju da je duboko ožalošćen zbog reakcija na dio njegova govora u Regensburgu koji su muslimanski vjernici doživjeli uvredljivim.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika