20.09.2006. / 08:11

Autor: Marin Medić

NEW YORK

Mesić na Globalnoj inicijativi

Globalna inicijativa je forum oko kojeg bivši američki predsjednik Bill Clinton okuplja istaknute predstavnike vlada, poslovnih krugova i neprofitnog sektora na rješavanju pitanja kao što su siromaštvo, vjerski i etnički sukobi, energetske i klimatske promjene, javno zdravstvo i ostale globalno važne teme

Predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji sudjeluje na 61. zasjedanju Opće skupštine UN-a, nazočit će u New Yorku svečanom otvaranju Globalne inicijative, prenosi HRT.

Globalna inicijativa je forum oko kojeg bivši američki predsjednik Bill Clinton okuplja istaknute predstavnike vlada, poslovnih krugova i neprofitnog sektora na rješavanju pitanja kao što su siromaštvo, vjerski i etnički sukobi, energetske i klimatske promjene, javno zdravstvo i ostale globalno važne teme. Nakon uspjeha prošlogodisnje prve konferencije, čijih se oko 300 sudionika obvezalo donirati oko dvije milijarde dolara za različite projekte diljem svijeta, popis ovogodišnjih sudionika je utrostručen.

Premijer Ivo Sanader, koji također sudjeluje na skupštini, danas će se obratiti sudionicima zasjedanja te će održati predavanje u Sveučilištu Columbia. Premijer Sanader i predsjednik Mesić jučer su se sastali s američkim predsjednikom Georgeom Bushem.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika