27.09.2006. / 17:57

Autor: Ana Kirin

SABOR

Sanader o Veroni i Brodosplitu

"U Veronu sam išao na poziv organizatora, a zašto službenim zrakoplovom - pa neću, valjda, kao premijer ići biciklom", rekao je Sanader i odbacio optužbe da je u Veroni, s predsjednikom Uprave Plive Željkom Čovićem i HDZ-ovcem Miomirom Žužulom, dogovarao prodaju Plive američkom Barru

Premijer Ivo Sanader u srijedu je, na prvom jesenskom zasjedanju Hrvatskog sabora, odgovarajući na pitanje SDP-ovca Nenada Stazića potvrdio da je na festival u Veroni putovao privatno, ali i Vladinim zrakoplovom, ističući da tako putuju i drugi državni dužnosnici, te da je tako putovao i bivši premijer Ivica Račan.

Stazić je premijera upitao zašto je najveći državni praznik, Dan državnosti, proveo u Veroni, a ne na središnoj proslavi u Vukovaru, je li u Veronu putovao službeno ili privatno, te zatražio da, ako je put bio privatni, podastre račune boravka u tom gradu. "Ako ste u Veronu išli privatno, zašto ste išli Vladinim zrakoplovom, a ako ste išli službeno, zašto ste sami platili svoje račune", pitao je Stazić.

"U Veronu sam išao na poziv organizatora, a zašto službenim zrakoplovom - pa neću, valjda, kao premijer ići biciklom", rekao je Sanader. Odbacio je optužbe da je u Veroni, s predsjednikom Uprave Plive Željkom Čovićem i HDZ-ovcem Miomirom Žužulom, dogovarao prodaju Plive američkom Barru. "Prodaja Plive neće se dogovarati ni u Zagrebu ni u Veroni, ali neće, bogami, ni na Iblerovu trgu ni u Madisonu", rekao je Sanader, dodajući da će se Plivine dionice prodati sukladno zakonima. Također je rekao da proslava u Vukovaru nije bila središnja, te da je državni vrh Dan državnosti obilježio dva dana ranije, u crkvi sv. Marka u Zagrebu.

Na pitanje SDP-ovca Marina Jurjevića o aferi s Brodosplitom premijer je rekao kako "izvršna vlast nije mjerodavna niti može znati gdje je eventulano nestalo šest milijuna američkih dolara iz Brodosplita" i istaknuo da se tim slučajem bavi Državno odvjetništvo. Pozvao je stranke da učine sve kako bi spriječile pojavu političke korupcije u svojim redovima, da se prestanu politički prepucavati i optuživati, već da zajedno porade na suzbijanju korupcije.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika