06.10.2006. / 09:36

Autor: Ana Kirin

PRAG

Islamski ekstremisti planirali napad na praške Židove

Prema izvorima bliskim obavještajnim agencijama, taoci su trebali biti zatočeni u jednoj praškoj sinagogi dok bi njihovi otmičari za otkupninu zahtijevali stvari za koje su znali da ne mogu biti ispunjene

Islamski ekstremisti planirali su oteti desetke Židova u Pragu, držati ih taocima i potom ubiti, objavio je u petak vodeći češki dnevni list Mlada Fronta Dnes. Prema njihovim izvorima, bliskim obavještajnim agencijama, taoci su trebali biti zatočeni u jednoj praškoj sinagogi dok bi njihovi otmičari za otkupninu zahtijevali stvari za koje su znali da ne mogu biti ispunjene. Kad zahtjevi ne bi bili ispunjeni, ekstremisti bi digli zgradu sinagoge u zrak, kaže se u članku, u kojem se ne spominje je li dosad netko uhićen zbog navodne zavjere.

Naime prije točno dva tjedna po praškim su ulicama i oko desetaka zgrada raspoređeni naoružani čuvari, nakon što su sigurnosne službe objavile upozorenje da prijeti opasnost od napada, iako nije rečeno kakve vrste. Premijer Mirek Topolanek i drugi dužnosnici vlade otad nisu željeli otkrivati pojedinosti o kakvom bi napadu moglo biti riječi, pa premijer za Mladu Frontu Dnes nije želio komentirati ni istinitost njihovih informacija, rekavši samo kako ostaje pri stajalištu da su poduzete mjere u skladu s informacijama dobivenim od sigurnosnih službi o mogućoj prijetnji.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika