10.10.2006. / 13:08

Autor: Martina Zeković

PLIVA

Actavis odlučio tužiti Hrvatsku

Prema priopćenju Hanfe, oni su povlačenje ponude obavili u skladu sa zakonom i zakonskim rokovima, te su riješili Actavisov zahtjev i oslobodili bankovno jamstvo u redovnoj proceduri i ni u kom slučaju nisu odgovorni za bilo kakve Actavisove izvanredne troškove.

Actavisu još uvijek nisu vraćene dvije i pol milijarde dolara iako je prije dva tjedna tvrtka odustala od utrke za Plivom te preko svog pravnog zastupnika najavljuju tužbu protiv Republike Hrvatske. Zagrebačko odvjetničko društvo Bogdanović, Dolički Partneri, Actavisov pravni tim o povlačenju ponude za preuzimanje Plive Hanfu je obavijestilo 18. rujna. Svaki dan kašnjenja sa otpuštanjem garancije Actavisu nanosi štetu od otprilike 55.000 eura, tvrde pravni zastupnici. Prema priopćenju Hanfe, oni su povlačenje ponude obavili u skladu sa zakonom i zakonskim rokovima, te su riješili Actavisov zahtjev i oslobodili bankovno jamstvo u redovnoj proceduri i ni u kom slučaju nisu odgovorni za bilo kakve Actavisove izvanredne troškove. Iz Hanfe javljaju da je Actavis unaprijed bio upoznat sa svim troškovima te da se rok za vraćanje garancije utvrđuje ugovorom, a ako nema takvih stavki, rok je 48 sati.


Tin Dolički, Actavisov odvjetnik rekao je da u njihovom ugovoru nije bilo vremenskih odrednica pa je zbog toga Actavisu polog već trebao biti vraćen. U Hanfi kažu da je iz odvjetničkog ureda koji zastupa Actavis, više puta vršen pritisak tako što su iznošene svote navodnih šteta koje Actavis trpi zbog navodnog odugovlačenja odluke o povlačenju ponude, koje su u stvari troškovi za koje je Actavis unaprijed znao da će ih imati. Jedan od takvih slučajeva bila je obavijest ili pokušaj simuliranja kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog navodnog nezakonitog postupanja Hanfe. Dolički je bio u Državnom odvjetništvu radi mirenja jer svatko tko namjerava tužiti Republiku Hrvatsku, prvo je dužan kod Državnog odvjetništva inicirati postupak za mirenje odnosno pokušaj nagodbe.


Naime, Actavis je ponudio 795 kuna za dionicu za preuzimanje Plive, ali je odlučio povući ponudu nakon što je američki Barr povisio ponuđenu cijenu na 820 kuna po dionici.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika