11.10.2006. / 09:51

Autor: Nacionalova redakcija

SLUČAJ GLAVAŠ

Svjedočio bivši načelnik osječke policije

U istrazi protiv Glavaša svjedočio bivši načelnik osječke policije Mato Šalinović, koji je 1991. naslijedio ubijenog Josipa Reichla-Kira.

Bivši načelnik osječke policije svjedočio pred istražnim sudcem u nastavku istrage protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira osumnjičenih za ubojstva srpskih civila u Osijeku. Zbog tajnosti postupka na zagrebačkom Županijskom sudu nije se moglo doznati što je pred istražnim sucem Zdenkom Posavcem rekao bivši načelnik osječke policije Šalinović. Osim njega, u utorak je svjedočio i Marijan Ivić, bivši zamjenik načelnika osječke policije. Istraga se nastavlja, istražni sudac mora saslušati preostalih 25 svjedoka od ukupno 45 koliko ih je predložilo tužiteljstvo. Tužiteljstvo Glavaša tereti kao nalogodavca zlostavljanja i ubojstva srpskih civila Čedomira Vučkovića i Đorđa Petkovića te mučenje još troje srpskih civila. Drugoosumnjičeni Krunoslav Fehir, sumnjiči se da je zlostavljao jednog zarobljenog civila i pucao u njega. On je pred istražnim sucem priznao zločin i optužio Glavaša kao nalogodavca.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika