11.10.2006. / 16:00

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GLAVAŠ

Treći zahtjev za pritvaranjem Glavaša

lasnogovornik suda i istražni sudac Krešimir Devčić rekao je da je tužiteljstvo u zahtjevu navelo nove podatke koji, prema njihovom mišljenju, upućuju da Glavaš kontinuirano vrši pritisak na pojedine svjedoke

Protiv Branimira Glavaša, osumnjičenog za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991. godine, tužiteljstvo je u srijedu po treći put zatražilo pritvor. Glasnogovornik suda i istražni sudac Krešimir Devčić rekao je da je tužiteljstvo u zahtjevu navelo nove podatke koji, prema njihovom mišljenju, upućuju da Glavaš kontinuirano vrši pritisak na pojedine svjedoke. Devčić, kao i istražni sudac Zdenko Posavec koji treba odlučiti o zahtjevu, nisu željeli otkriti s kojim to novim činjenicama raspolaže tužiteljstvo.

Jedan od Glavaševih branitelja Ante Madunić kazao je da je istražnom sucu predao pisani podnesak u kojemu obrazlaže zašto i ovoga puta nema valjanih razloga za pritvorom. Po njegovim riječima, tužiteljstvo se u zahtjevu pozvalo na izjave "dva, tri svjedoka koji smatraju da je Glavaš utjecao na njihova svjedočenja", no ni Madunić nije želio otkriti pojedinosti. Ocijenio je kako je riječ o novom pritisku tužiteljstva na istražnog suca.

Sudac Posavec, koji od sredine lipnja ove godine vodi sudsku istragu, najavio je da će do kraja dana odlučiti o zahtjevu tužiteljstva. Na tu odluku stranke u postupku imaju pravo žalbe o čemu u tom slučaju odlučuje izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda. Zagrebačko tužiteljstvo do sada je u dva navrata tražilo pritvaranje Glavaša, no oba zahtjeva su im odbijena, kao i žalbe na te odluke.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika