12.10.2006. / 13:45

Autor: Martina Zeković

NJEMAČKA

Molba Putinu u vezi nestalog djeteta

Tada petomjesečno dijete Berharda i Lenore Tschoek oteto je ispre robne kuće u Dresdenu, a smatra se da ga je jedan sovjetski vojnik zamijenio za bolesno dijete, nađeno nekoliko dana kasnije u jednoj kutiji u Dresdenu

Istočnonjemačka obitelj obratila se ruskom predsjedniku Putinu za pomoć u pronalaženju njihova djeteta koje je oteto još 1984. godine. Tada petomjesečno dijete Berharda i Lenore Tschoek oteto je ispre robne kuće u Dresdenu, a smatra se da ga je jedan sovjetski vojnik zamijenio za bolesno dijete, nađeno nekoliko dana kasnije u jednoj kutiji u Dresdenu. Roditelji nestale bebe poslali su svoju molbu Putinu tijekom njegova posjeta Njemačkoj, ali se ne zna je li molba do njega uopće stigla.
Priča o nestanku bila je izrazito medijski popraćena 1984. godine. Policija nikad nije našla nikakav trag, a državno tužiteljstvo ponovno je otvorilo slučaj i poslalo istražitelje u Rusiju.

Bolesno dijete, nađeno u kutiji, imalo je ožiljke od operacije i smatralo se da je bilo izrazito bolesno. Njega je kasnije posvojila jedna istočnonjemačka obitelj te je danas zdrav i živi u Saxonyju.

Vezane vijesti

Sedam afganistanskih razminiravatelja dekapitirano

Sedam afganistanskih razminiravatelja dekapitirano

Sedam od 28 afganistanskih razminiravatelja iz specijalizirane nevladine organizacije, oteti 6. srpnja na zapadu Afganistana, dekapitirani su,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika