19.10.2006. / 12:51

Autor: Lucija Božić

AUSTRALIJA

Suša u Australiji povećala broj samoubojstava

Prema podacima državne organizacije za mentalno zdravlje, Beyond Blue, svaka četiri dana jedan farmer si oduzme život

Velika suša u Australiji dovela je do alarmantnog povećanja broja samoubojstava među farmerima. Prema podacima državne organizacije za mentalno zdravlje, Beyond Blue, svaka četiri dana jedan farmer si oduzme život. Ta grupa je pozvala psihologe da obiđu poljoprivredna područja kako bi se uspješno borili protiv tjeskobe, stresa i depresije koja vlada među farmerima. Na početku ovoga tjedna, premijer John Howard se pozabavio ovim rastućim problemom objavljujući kako država kao pomoć farmerima daje 263 milijuna australskih dolara.

Suša u Australiji traje već šestu godinu i ona je najveća u zadnjih sto godina. Farmeri su najviše pogođeni sušom koja ih prisiljava da ponekad žive u prašnjavim uvjetima i uzgajajući iscrpljenu stoku. Nažalost nema nikakvih prognoza da će kiša pasti prije Nove Godine što sadašnju situaciju u Australiji dovodi do križnog žarišta. Mnogi farmeri su prisiljeni prodati svoje farme i napustiti zemlju koju su njihove obitelji obrađivale generacijama. Broj samoubojstva među farmerima je već dva puta veći od nacionalnog prosjeka.

Organizacija Beyond Blue procjenjuje kako više od 300,000 Australaca koji su farmeri iskuse depresiju svake godine, no samo ih mali broj potraži pomoć. Australski farmeri su dugo bili poznati po svojoj izdržljivosti i čvrstoći, istim osobinama zbog kojih ne žele priznati da imaju psiholoških problema. Zbog zemljopisne izolacije smanjen im je pristup za savjetovanje i pomoć.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika