25.10.2006. / 13:44

Autor: Ana Kirin

CRNA GORA

U napadu na Jevrema Brkovića ubijen njegov tjelohranitelj

Brković je izjavio da je napad na njega i ubojstvo njegova vozača i tjelohranitelja "djelo ubojica i mafijaša koji su se prepoznali u posljednjem romanu koji je napisao"

Crnogorski književnik Jevrem Brković ozlijeđen je, a njegov vozač i tjalohranitelj je ubijen u napadu koji su na njega u utorak navečer izveli nepoznati napadači u Podgorici. Kako javljaju podgorički mediji, pozivajući se na policijske izvore i očevice, trojica maskiranih mladića napala su Brkovića na ulazu u zgradu u kojoj stanuje. Njegov pratitelj, 35-godišnji Srđan Vojičić pokušao mu je priskočiti u pomoć, ali su na njega napadači pucali i ubili ga. Brković je izjavio da je napad na njega i ubojstvo njegova tjelohranitelja "djelo ubojica i mafijaša koji su se prepoznali u posljednjem romanu koji je napisao". Naime u svom nedavno objavljenom romanu "Ljubavnik Duklje" Brković je prikazao javni život u Crnoj Gori i mnoge osobe posredno optužio za kriminal.

Jedan od najpoznatijih crnogorskih pisaca, Brković se 1991. godine, kada je u Hrvatskoj počeo rat, doselio u Hrvatsku te je izražavao žaljenje zbog napada dajući podršku našoj zemlji. U Crnu Goru vratio se 1999. godine. U Srbiji ga često nazivaju "dokazanim demokratom", "ustašom" i "fašistom", a u beogradskim medijima optuživan je za "srbofobiju" koja je dokazivana time što je Brković utočište od nasilja nedemokratske države pronašao u demokraciji Tuđmanove Hrvatske.

Vezane vijesti

U svemiru otkrivena crna rupa stara samo 30 godina

U svemiru otkrivena crna rupa stara samo 30 godina

Američki astrofizičari otkrili su najmlađu crnu rupu u svemiru koja je nastala prije samo 30 godina, objavila je NASA. Astrofizičari smatraju da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika