25.10.2006. / 14:28

Autor: Nacionalova redakcija

NJEMAČKA

Skandal u Afganistanu

Fotografije njemačkih vojnika u Afganistanu s lubanjom u jednoj ruci i penisom u drugoj uzburkalo njemačku javnost

Fotografije na kojima njemački vojnici u Afganistanu poziraju s lubanjama razljutile njemačku javnost. Njemački tabloid Bild objavio je fotografije koje su navodno napravljene 2003. godine. Na jednoj od njih vidi se vojnik kako u jednoj ruci drži penis, a u drugoj lubanju, a na drugoj se vidi njemački vojnik koji pozira s lubanjom na vozilu. Njemački ministar obrane Frantz Josef Jung naredio je istragu. Bernhard Getz, predsjednik Saveza njemačkih obrambenih snaga, svojevrsnog sindikata Bundeswehra kaže: 'Ukoliko se doista radi o fotografijama njemačkih vojnika, mogu samo reći da se ne radi samo o idiotima, već o ljudima koji ugrožavaju sigurnost naših trupa. Moramo istražiti kako se takvo degenetično ponašanje može dogoditi usprkos dobrom treningu i dobrim nadzorom".

Bild ne objašnjava kako su došli do fotografija niti su dali ikakav dokaz njihove autentičnosti. Nije jasno jesu li lubanje uzete iz masovne grobnice, navodi Bild.

Njemačka ima u Afganistanu 2.800 vojnika u sklopu NATO-ove ISAF misije. Njemačke trupe stacionirane su u Kabulu, na relativno mirnome sjeveru zemlje.

.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika