27.10.2006. / 14:26

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GLAVAŠ

Glavaš u zatvoru u Remetincu štrajka glađu

Prema riječima Glavaševa odvjetnika Ante Madunića, Glavaš štrajkom glađu želi privući pozornost javnosti na svoj slučaj koji je, prema njegovom shvaćanju, potpuno politički motiviran

Branimir Glavaš koji se od četvrtka navečer nalazi u zatvoru u Remetincu, u petak je započeo štrajk glađu. Prema riječima njegovog odvjetnika Ante Madunića, Glavaš time želi privući pozornost javnosti na svoj slučaj koji je, prema njegovom shvaćanju, potpuno politički motiviran.

Branimir Glavaš u remetinečki je zatvor stigao sam, u pratnji svojeg odvjetnika. Protiv njega se vodi istraga zbog sumnje da je '91. u Osijeku počinio ratni zločin nad civilima a Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora ukinulo mu je zastupnički imunitet i određen mu je pritvor od 30 dana.

O žalbi Glavaševih branitelja na pritvor odlučit će se najranije u ponedjeljak, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu. Izvanraspravno vijeće tog suda odlučit će o žalbi nakon što prođe rok od 48 sati u kojemu žalbu može podnijeti i sam Glavaš. "Njemu je rješenje o pritvoru uručeno tek sinoć po dolasku u zatvor, pa od tada i teče rok za žalbu", objasnio je istražni sudac Ratko Ščekić.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku trebalo bi u petak oko 14 sati donijeti odluke koje se odnose na žalbe Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku. Žalbe su uložene na rješenja o oglašavanju mjesne nenadležnosti suda te odbijanju prijedloga o zadržavanju osumnjičenika Branimira Glavaša u tzv. slučaju selotejp.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika