15.11.2006. / 17:26

Autor: Ante Pavić

SABOR

HDZ neće podržati Glavašev pritvor

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je da HDZ neće poduprijeti odluku Mandatno – imunitetnog povjerenstva da odobri pritvaranje Branimira Glavaša zbog težine kaznenog djela. HDZ će, prema njegovim riječima podržati samo Glavaševo pritvaranje zbog mogućeg utjecaja na svjedoke u istrazi koja se protiv njega vodi na zagrebačkom Županijskom sudu zbog ratnog zločina počinjenog nad civilima u Osijeku 1991. godine.

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec prihvatio je u utorak zahtjev tužiteljstva da se nezavisnog saborskog zastupnika Branimira Glavaša u pritvoru zadrži i zbog posebno teških okolnosti zločina za koji ga se tereti, a ne samo zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. "No, to ne znači da će se Glavašu pritvor produljiti u odnosu na već ranije određenih mjesec dana jer pritvor po novoj osnovi ide u staž ranije određenog koji istječe 26. studenoga", izjavio je sudac Posavec za Hinu. Dodao je da nakon tog roka sud mora odlučiti hoće li pritvor produljiti ili ne.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika