20.11.2006. / 08:59

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GLAVAŠ

Glavaš započeo pravi štrajk glađu

Glavaš je u subotu poručio kako prestaje i s uzimanjem čaja i vitamina te da će samo piti minimalne količine vode. Naime, ogorčilo ga je objavljivanje njegove liječničke dokumentacije i novinski tekst Ivana Zvonimira Čička u kojemu se kaže da štrajk glađu s čajem i vitaminima zapravo to i nije

Branimira Glavaša, koji i dalje štrajka glađu, u nedjelju su u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici posjetili majka Zora i brat Tomislav, koji su ga molili da počne jesti te mu prenijeli informaciju da će i njegov sin Filip početi štrajkati glađu ako otac ne prestane. Međutim, Glavaša to nije pokolebalo i poručio je sinu da ne radi to jer je riječ isključivo o očevoj bitki. Glavaš je odlučio štrajkati sve dok ga ne puste da se brani sa slobode. U subotu je poručio kako prestaje i s uzimanjem čaja i vitamina te da će samo piti minimalne količine vode. Glavaša je ogorčilo objavljivanje njegove liječničke dokumentacije i novinski tekst Ivana Zvonimira Čička u kojemu se kaže da štrajk glađu s čajem i vitaminima zapravo to i nije.

Glavašev kolega iz stranke i sabora Ivan Drmić nakon nedjeljnog posjeta kazao je da je Glavaš kalij uzimao jer je to bio uvjet istražnog suca za nazočnost na saslušanjima svjedoka, a sud je dokumentaciju o tome dostavio novinarima zbog čega on sada prosvjeduje. "Glavaš je dosada smršavio 15-tak kilograma, fizički je propao, ali je psihički stabilan. Želi ista prava kao i neki drugi osumnjičenici za ratni zločin koji se brane sa slobode", poručio je Drmić.

Dodatne konzultacije u HDZ-u o slučaju "Glavaš" još traju, a očekuje se da će u ponedjeljak i Predsjedništvo raspravljati hoće li zastupnici te stranke podržati prijedlog o Glavaševom puštanju na slobodu koji je prošle srijede u Saboru iznio Vladimir Šeks.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika