24.11.2006. / 16:16

Autor: Martina Zeković

SLUČAJ GLAVAŠ

Glavašu još mjesec dana pritvora

Trojica hrvatskih branitelja Mato Bičvić, Branko Čulo i Zlatko Vrbošić došla su iz Osijeka pred Bolnicu za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici gdje će, u znak potpore Glavašu, i oni započeti sa štrajkom glađu

Branimir Glavaš, u skladu s odlukom istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca, ostaje u pritvoru još mjesec dana. "Posavec je djelomično usvojio prijedlog Državnog odvjetništva za produljenjem pritvora Branimira Glavaša. Sudac je produljio pritvor Glavašu za mjesec dana, po zakonskoj osnovi zbog težine kaznenih djela. U svom je rješenju naveo da više nema razloga za produljenje pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke jer je većina svjedoka već saslušana", rekao je glasnogovornik Suda Krešimir Devčić.
Na Županijskom sudu u Zagrebu, u petak je nastavljena istraga protiv Branimira Glavaša, a svjedočio je nekadašnji načelnik Sigurnosno-informativne službe pri Ministarstvu obrane Josip Perković. Glavaš je, unatoč 28 dana štrajka glađu, prisustvovao saslušanju svjedoka nakon što su liječnici utvrdili da mu je stanje stabilno.
Trojica hrvatskih branitelja Mato Bičvić, Branko Čulo i Zlatko Vrbošić došla su iz Osijeka pred Bolnicu za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici gdje će, u znak potpore Glavašu, i oni započeti sa štrajkom glađu. Najavili su da će spavati u šatorima ispred bolnice i uzimati samo vodu i vitamine.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika