29.11.2006. / 11:02

Autor: Stjepan Marković

SABOR

Novi Zakon o oružju

Registriano oružje u Hrvatskoj posjeduje 203.000 građana

Hrvatski sabor će započeti ovotjedno zasjedanje raspravom o izmjenama Zakona o oružju. Vlada želi izmijeniti 14 godina stari zakon koji bi prema njihovim riječima trebao povećati sigurnost u Hrvatskoj. SDP i HSP kritizirali su prijedlog zakona poručujući da će novi zakon kazniti 203.000 građana koji legalno posjeduju oružje umjesto onih koji ilegalno posjeduju oružje i prodaju ga.

Prema novom modelu dobrovoljne predaje legalnog i nelegalnog oružja, svi oni koji imaju oružje mogli bi ga predati policiji bez prekršajne ili kaznene prijave. Između ostalog, Zakon predviđa obvezni liječnički pregled svakih pet godina za svakoga tko dobije dozvolu za nošenje oružja, čime se želi spriječiti da psihički nesposobne osobe mogu posjedovati oružje. Zakonom se predviđa i uvođenje obveznog preventivnog tehničkog pregleda oružja, knjižice za evidenciju i registar oružja te njegovo redovito ispitivanje žigom.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika