30.11.2006. / 10:06

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA-BiH

Mesić u Sarajevu

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić najavio je da će s Mesićem razgovarati o nekim tekućim problemima i otvorenim pitanjima u odnosima između dvije zemlje

Predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak putuje u Sarajevo gdje će održati radni sastanak s članovima Predsjedništva BiH. "Posjet predsjednika Mesića bit će protokolarne naravi i bez posebnog dnevnog reda", izjavio je član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, te najavio da će se razgovarati o nekim tekućim problemima i otvorenim pitanjima u odnosima između dvije zemlje.

Odgovarajući na pitanje o odnosima u državnom vrhu nakon polemika izazvanih nedavnim privatnim susretom Silajdžića i Željka Komšića s Mesićem u Zagrebu, predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović je rekao da je taj slučaj izazvao mnogo više pažnje nego što to objektivno zaslužuje, dodavši da su za to odgovorni mediji.

Tijekom boravka u Sarajevu Mesić će odlikovati fra Petra Anđelovića Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za osobit doprinos duhovnom i dobrotvornom djelovanju te razvitku prijateljskih odnosa i suradnje između Hrvatske i BiH. Hrvatski predsjednik trebao bi nazočiti obilježavanju 60. obljetnice Opere Narodnog pozorišta Sarajevo.

Inače, na sastanku u Banjoj Luci održanom u srijedu politički čelnici najznačajnijih stranka u BiH nisu postigli dogovor o deblokadi kontistuiranja buduće vlasti BiH. Nakon dvoiposatnog sastanka rečeno je da dogovor nije potignut i da još uvijek ostaju isti problemi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika