04.12.2006. / 08:54

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GLAVAŠ

Odvjetnici traže prekid istrage i u "slučaju selotejp"

"Sad, kad je prekinut postupak koji se protiv Glavaša provodi u tzv. slučaju garaža i kad je pušten iz pritvora zbog teško narušena zdravlja, nema razloga da se ne prekine i istraga u osječkom postupku", smatra Glavašev odvjetnik Marko Dumančić

Odvjetnik Branimira Glavaša Marko Dumančić najavio je da će u ponedjeljak istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku Mariju Kovaču podnijeti zahtjev da se, nakon privremenog prekida zagrebačke istrage i puštanja iz pritvora, prekine i istraga što se protiv Glavaša vodi u Osijeku. "Sad, kad je prekinut postupak koji se protiv Glavaša provodi u tzv. slučaju garaža i kad je pušten iz pritvora zbog teško narušena zdravlja, nema razloga da se ne prekine i istraga u osječkom postupku", kazao je Dumančić. Prema neslužbenim informacijama, osječki županijski sudac o tome će odlučivati tek nakon prihvaćanja ili odbijanja žalbe Državnog odvjetništva na prekid istrage i ukidanje pritvora u zagrebačkom slučaju.

U osječkoj istrazi, tzv. slučaju selotejp, Glavaš je jedan od osumnjičenih za ubojstva srpskih civila na obali Drave zimi 1991./92. godine. Istražni sudac Kovač rješenje o pokretanju te istrage donio je 30. listopada.

Branimir Glavaš, koji je nakon 37 dana štrajka glađu, u subotu navečer, iz zagrebačke Zatvorske bolnice dovezen u osječku Kliničku bolnicu, u teškom je zdravstvenom stanju, a pretrage se nastavljaju.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika