04.12.2006. / 14:38

Autor: Martina Zeković

ITALIJA

Talijanska ministrica najavila štrajk glađu

Talijanska ministrica vanjske trgovine Emma Bonino najavila je šrajk glađu u znak podrške bolesnom Talijanu koji traži eutanaziju

Balkanski trend štrajka glađu, proširio se i na Italiju. Naime, talijanska ministrica vanjske trgovine Emma Bonino najavila je šrajk glađu u znak podrške bolesnom Talijanu koji traži eutanaziju. Piergiorgio Welby boluje od atrofije mišića i potpuno je nepokretan, a posljednjih nekoliko mjeseci zahtjeva od talijanskog predsjednika Giorgia Napolitana da mu odobri eutanaziju, čime je u talijanskoj javnosti pokrenuo novu raspravu o toj temi. Početkom prosinca odvjetnici Piergiorgia Welbyja podnijeli su rimskom sudu hitan zahtjev da se njihov klijent isključi s aparata za umjetno disanje.

"Želim pružiti osobnu podršku mirnoj kampanji koju je pokrenula udruga za pomoć Welbiju. Štrajkat ću glađu u ponedjeljak i utorak", stoji u priopćenju Emme Bonino. Osam aktivista započelo je štrajk glađu prije osam dana, u znak podrške Welbiju. Oni zahtijevaju ukidanje zakona prema kojemu je eutanazija kazneno djelo.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika