06.12.2006. / 11:38

Autor: Stjepan Marković

BRAZIL

Obustavljen zračni promet u Brazilu

Zračni promet u Brazilu je već bio obustavljen na nekoliko mjeseci nakon što su kontrolori leta štrajkali zbog prevelikog obujma posla i malih plaća koji su narušavali sigurnost zračnog prometa

Brazilske su vlati zabranile letove iz tri najveće zračne luke u zemlji nakon problema sa sistemom za komuniciranje. Polijetanja su obustavljena iz glavnog grada Brasilije, Belo Horizontea i Sao Paula.

Zakazivanje opreme onemogućilo je kontrolorima leta da kominiciraju s pilotima što je prouzročilo kaos u tim zračnim lukama. Direktor Brazilske zračne agencije Milton Zuanzzi je rekao kako nikad prije nije došlo do ovakvog prekida komunikacije, te da nije siguran kad će se problem otkloniti.

Zračni promet u Brazilu je već bio obustavljen na nekoliko mjeseci nakon što su kontrolori leta štrajkali zbog prevelikog obujma posla i malih plaća koji su narušavali sigurnost zračnog prometa. Štrajk je uslijedio nakon što se u rujnu dogodila najgora zračna nesreća u povijesti Brazila u kojoj je poginulo 154 osobe.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika