06.12.2006. / 14:48

Autor: Martina Zeković

BiH

Dudakovićevim zločinima sudit će se u BiH

Istražna komisija Tužiteljstva BiH prikuplja dokaze koji bi inicirali skoro podizanje optužnice Dudakovića zbog zločina koje su njegove jedinice tijekom akcije "Oluja" počinile nad zarobljenim srpskim vojnicima i civilima u međugraničnom pojasu između BiH i Hrvatske

Atifu Dudakoviću, bivšem zapovjedniku Petog korpusa Armije BiH, sudit će se u BiH, a ne u Hrvatskoj ili u Srbiji kako je najavljivao specijalni tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević. Istražna komisija Tužiteljstva BiH prikuplja dokaze koji bi inicirali skoro podizanje optužnice Dudakovića zbog zločina koje su njegove jedinice tijekom akcije "Oluja" počinile nad zarobljenim srpskim vojnicima i civilima u međugraničnom pojasu između BiH i Hrvatske, prenio je Večernji list. Tužiteljstva BiH smatra da zločine koji su počinjeni u BiH treba procesuirati u Posebnom odeljenju za ratne zločine Suda BiH. "Ako oni imaju dokaze da je ratni zločin počinjen na prostoru Hrvatske ili u, kao što se spominjalo, u okolini Zadra, ili negdje na području Srbije, tada neka za te zločine podignu optužnicu i dokažu Dudakovićevu krivicu", izjavio je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

On je dodao da se u Tužiteljstvu BiH vode predistražne radnje već nekoliko mjeseci i da se provode radi prikupljanja dokaza o zločinima koje su počinili pripadnici Petog korpusa Armije BiH i komandne odgovornosti generala Atifa Dudakovića.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika