07.12.2006. / 11:42

Autor: Lucija Božić

ZERP

Hrvatski ribari prijete blokadom luka

Ako Hrvatski sabor ne proglasi ZERP za zemlje EU Sindikat ribara Hrvatske izići će iz pregovaračke skupine i blokirat će hrvatske luke, najavio je predsjednik Sindikata ribara Hrvatske Petar Baranović. Reakcija je to na najnovije izjave iz Bruxellesa, kojima je Olli Rehn potvrdio već rečeno i upozorio Hrvatsku da ne čini ništa vezano uz Zaštičeni ekološko ribolovni pojas.

Vlada će u četvrtak donijeti odluku na temelju koje će njezina radna skupina pripremiti podlogu za međustranačku radnu skupinu u Saboru. Skupina će ujednačiti izmjene ZERP-a, izjavio je u srijedu navečer premijer Ivo Sanader. Vlada će Saboru predložiti izmjene odluke o Zaštićenoj ekološko-ribolovnoj zoni u dva detalja.

Prvi je, kako najavljuje Sanader, zoniranje Jadrana kako bi se sačuvao ribolovni pojas i osigurala biološka zaštita Jadrana. Druga je promjena ukidanje diskriminacije prema hrvatskim ribarima. Ribolovni propisi dosad su se primjenjivali na hrvatske, a ne i na talijanske ribare, a s primjenom odluke o ZERP-u hrvatsko bi ribarstvo u tretmanu bilo izjednačeno s ribarima strancima.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika