12.12.2006. / 12:44

Autor: Martina Zeković

BiH

Mate Granić: Hrvatska ustupila dva otoka BiH

Dr. Granić će o pojedinostima ove trgovine progovoriti u knjizi saborskog zastupnika prof. dr. Slavena Letice koja uskoro izlazi pod nazivom "Let(ica) iznad kukavičjeg gnijezda"

Nekadašnji ministar vanjskih poslova RH dr. Mate Granić tvrdi kako je Hrvatska sredinom devedesetih godina Bosni i Hercegovini ustupila Veliki i Mali Škoj, dva svoja otoka u Malostonskom zaljevu, prenio je Pincom.info. Dr. Granić će o pojedinostima ove trgovine progovoriti u knjizi saborskog zastupnika prof. dr. Slavena Letice koja uskoro izlazi pod nazivom "Let(ica) iznad kukavičjeg gnijezda". O pojedinostima knjige nije želio govoriti, ali je napomenuo da se radilo o višim interesima.

Nekadašnji predsjednik Državne komisije za razgraničenje BiH Ante Valenta, objasnio je za Pincom.info da se nije radilo o trgovini već o Sporazumu o razgraničenju BiH i RH u okviru kojega se pregovaralo o dva sporna otoka pri čemu su bile suprotstavljene dvije opcije. Hrvatska je, kaže Valenta, imala svoje argumente, a BiH svoje pa je na kraju prihvaćeno da Veliki i Mali Škoj budu u sastavu državnog teritorija BiH.

Obzirom da će se predložena rješenja o razgraničenju u Malostonskom zaljevu uskoro naći pred glasovanjem zastupnika Hrvatskog Sabora i Skupštine BiH, očekuju se nova prepucavanja dvije zemlje oko pitanja vlasništva nad dva sporna otoka.

Vezane vijesti

Goran Granić na ''zebri'' udario djevojčicu i otišao

Bivši potpredsjednik Vlade Goran Granić jučer je automobilom na pješačkom prijelazu na zagrebačkom Trnju udario 12-godišnju djevojčicu, te otišao s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika