18.12.2006. / 09:42

Autor: Martina Zeković

VELIKA BRITANIJA

Tajni dokument protiv britanske vlade

Dokument upozorava na sve rašireniju percepciju javnosti kako vlada nije ispunila najvažnija obećanja

Britanski list Daily Mail došao je u posjed tajnog stranačkog dokumenta, navodno izrađenog od strane bliskih savjetnika premijera Blaira, u kojem stoji kako birači vjeruju da Laburistička stranka premijera Tonya Blaira neće osvojiti slijedeće parlamentarne izbore. Dokument upozorava na sve rašireniju percepciju javnosti kako vlada nije ispunila najvažnija obećanja."Vlada se doživljava kao traljava. Ne samo zbog unutarnjeg sukoba u Laburističkoj stranci, nego i zbog nedostatka čvrstine i sposobnosti za rješavanje ključnih problema", piše u dokumentu.

Downing Street je objavio kako ga nije pripremilo osoblje ili savjetnici iz premijerova ureda te nije mogao potvrditi njegovu vjerodostojnost. Zamjenik britanskog premijera John Prescott je za televiziju BBC rekao kako Downing Street "odlučno demantira" da je umiješan u izradu dokumenta, no napomenuo je kako je moguće da su mu autori neki nižerangirani članovi Laburističke stranke.

Vezane vijesti

Britanska 'packa' zbog Gay Pridea

Britanska 'packa' zbog Gay Pridea

Britansko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je u u utorak nasilje i diskriminaciju u odnosu na Gay Pride, a britansko veleposlanstvo u Zagrebu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika