16.05.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

SVIJET

ŠIRI SE STRAH OD TERORIZMA

ŠIRI SE STRAH OD TERORIZMA

Strah od terorističkih napada širi se svijetom. U petak su Australija i Novi Zeland upozorile svoje državljane da budu na oprezu u jugoistočnoj Aziji, regiji još uvijek uzdrmanoj prošlogodišnjim terorističkim udarom na Bali. Dok Saudijski agenti zajedno s dužnosnicima FBI-a i CIA-a traže tko stoji iza ovotjednog samoubilačkog napada u Rijadu, State Department u četvrtak je izjavio kako strahuju od sličnog napada koji bi se mogao dogoditi u drugom Saudijskom gradu Jededahu. U Libanonu se hvale kako su razotkrili i zaustavili plan napada na američku ambasadu u Bejrutu, a Britanci su zabranili letove u Keniju zbog prošlih terorističkih napada koji su odnijeli stotine života. U Pakistanu, državi koja je američki saveznik u borbi protiv terorizma, dvadesetak malih bombi je bačeno na benzinske crpke zapadnjačkih kompanija.
Vlade diljem svijeta vjeruju kako al-Qaeda, na čelu s Osamom bin Ladenom, planira napade na nove zapadnjačke ciljeve. Anonimni američki dužnosnik rekao je za Reuters kako bi se moglo desiti da više potencijalnih ciljeva bude napadnuto različitim sredstvima.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika