20.12.2006. / 09:46

Autor: Ana Kirin

PERU

Predsjednik preporučio lišće koke na salatu

"Inzistiram da ju se može izravno i elegantno konzumirati u salati", rekao je Alan Garcia, objašnjavajući kako konzumiranje biljke iz koje se dobija kokain "nikako ne može biti štetno"

Peruanski predsjednik Alan Garcia u utorak je stranim izvjestiteljima u predsjedničkoj palači kazao kako se lišće koke može konzumirati na salatu. "Inzistiram da ju se može izravno i elegantno konzumirati u salati", rekao je Garcia, objašnjavajući kako konzumiranje biljke iz koje se dobija kokain "nikako ne može biti štetno". Takvom preporukom peruanski se predsjednik priključio predsjednicima Bolivije i Venezuele Evu Moralesu i Hugu Chavezu, koji koku promoviraju kao sastojak svega i svačega - od bezalkoholnih napitaka do paste za zube. Koka je u Andima stoljećima smatrana ljekovitom biljkom, a u Peruu je uzgajaju na oko 25 tisuća jutara i njezino lišće koriste za žvakanje, ili prodaju tvrtkama koje iz koke rade farmaceutski kokain, čaj ili ekstrakte za različite napitke.

Vezane vijesti

Hitler se lječio kokainom i bikovim sjemenom

Hitler se lječio kokainom i bikovim sjemenom

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Adolf Hitler kokainom je liječio sinuse i česte upale grla, ubrizgavao si je ekstrakt od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika