28.12.2006. / 14:35

Autor: Stjepan Marković

MITO

Policajac krivotvorio zapisnik

Prometni policajac za kojeg se sumnja da je krajem rujna krivotvorio zapisnik o očevidu prometne nesreće kazneno je prijavljen zbog zloporabe položaja i ovlasti, kao i krivotvorenje službene isprave. Osumnjičeni 38-godišnji policajac je u zapisnik napisao da vozač nije vozio pod utjecajem alkohola iako mu je izmjerio 1,3 promila alkohola u krvi.

Pijani 57-godišnji vozač citroena C5 sisačkih registracijskih oznaka skrivio je nesreću kod naplatnih kućica Ivanja Reka na autocesti Zagreb Lipovac u noći s 27. na 28. rujna. Prijavljeni policajac je suprotno pravilima alkotestirao je vozača bez prisutnosti neutralnog svjedoka, te u zapisnik zapisao da vozač nije pod utjecajem alkohola. Zahvaljujući krivotvorenom zapisniku 57-godišnji vozač je od osiguravajućeg društva naplatio štetu na automobilu u iznosu od 47 tisuća kuna. Vozač također nije morao platiti kaznu od najmanje 2000 kuna zbog vožnje u pijanom stanju i nije ostao bez vozačke dozvole.
Policija sumnja da je policajac krivotvorio zapisnik zbog materijalne koristi, no za sada kriminalistička istraga nije utvrdila o kojem je iznosu riječ.

Policajac je kazneno prijavljen za zloporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje službene isprave, a 57-godišnjak za poticanje na zlouporabe i krivotvorenja isprave.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika