28.12.2006. / 15:36

Autor: Ana Kirin

VATIKAN

Ahmadinedžad pisao Papi

Ahmadinedžadovo pismo Papi je dostavio iranski ministar vanjskih poslova koji je Vatikan posjetio kako bi obilježio pedesetu godišnjicu diplomatskih veza između Irana i Vatikana

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad poslao je pismo Papi Benediktu XVI. posredstvom svog ministra vanjskih poslova, Manouchehra Mottakija. On je Vatikan posjetio kako bi obilježio pedesetu godišnjicu diplomatskih veza između Irana i Vatikana. Sadržaj pisma nije otkriven, ali je iz teheranskog ureda za odnose s javnošću objavljeno da pismo "nije političkog sadržaja".

"Nepravedni odnosi koji postoje u svijetu zahtijevaju kooperaciju različitih religija da ih poprave", napisao je Ahmadinedžad a u pismu je spomenuo i "zajednička učenja proroka i važnost uspostavljanja novih političkih i ljudskih odnosa na temelju tih učenja".

U službenoj izjavi Vatikana stoji kako "Sveti Otac reafirmira ulogu koju Sveta Stolica namjerava zauzeti za mir u svijetu, ali ne kao politički, već kao moralni i religiozni autoritet, apelirajući na savjest...tako da bi se problemi uvijek rješavali dijalogom, u zajedničkom razumijevanju i miru".

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika