28.12.2006. / 15:47

Autor: Stjepan Marković

OSIJEK

Ponovno otkazano donošenje proračuna u Osijeku

Sjednica osječkoga Gradskog vijeća na kojoj se trebao usvojiti proračun za 2007. godinu, a trebala se održati u četvrtak odgođena je za subotu 30. prosinca. Proračun se treba donijeti najkasnije do 31. prosinca. U protivnom će se donijeti privremeni proračun i raspisati privremeni izbori.

Gradonačelnik Osijeka i predsjednik HSP-a Anto Đapić ustvrdio je da do toga ipak neće doći . On je izjavio da su sve nesuglasice s Glavaševim HDSSB-om riješene  i da se koalicija ne raspada.

S posljednje sjednici održane 21. prosinca, kada se trebalo donijeti proračun, zastupnici Glavaševog Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) bez objašnjena su otišli. Rasprava o proračunu se održala no HSP koji ima četiri vijećnika nije mogao donijeti proračun bez devet vijećnika HDSSB-a. Koalicijski partneri sukobili su se zbog HSP-ovog odbijanja da podrži stavku proračuna prema kojoj bi se 8 milijuna kuna namijenilo obnovi istočne tribine nogometnog stadiona "Gradski vrt". Vijećnici oporbenog HSLS-a izjavili su da je otkazivanja sjednice Gradskog vijeća dokaz nefunkcionalnosti koalicije HSP i HDSSB.

Vezane vijesti

U Glavaševom naručju

U Glavaševom naručju

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika