04.01.2007. / 17:25

Autor: Ana Kirin

RATNI ZLOČIN

Bivši pripadnici Armije BiH optuženi za ubojstva hrvatskih civila

Petero članova obitelji Zadro među kojima je bila i petogodišnja Mladenka likvidirano je 9. rujna 1993. godine, kada je u selu većinski naseljenom Hrvatima počinjen masakr nad ukupno 32 nedužna civila

Hercegovačko-neretvansko županijsko tužiteljstvo optužilo je trojicu bivših pripadnika Armije BiH za ratni zločin nad hrvatskim civilima počinjen 1993. godine u selu Grabovici sjeverno od Mostara, potvrdilo je u četvrtak u županijskome tužiteljstvu, no nisu objavili imena optuženih. U bosanskohercegovačko izdanju Večernjeg lista objavljeno je međutim da je optužnica podignuta protiv bivših pripadnika Armije BiH Nedima Vlahovljaka, Harisa Rajkića i Seada Karagića za likvidaciju petočlane obitelji Zadro.

Optužnicu još nije potvrdio županijski sud. Petero članova obitelji Zadro među kojima je bila i petogodišnja Mladenka likvidirano je 9. rujna 1993. godine, kada je u selu većinski naseljenom Hrvatima počinjen masakr nad ukupno 32 nedužna civila. Za zločin nad obitelji Zadro već je na deset godina zatvora osuđen Enes Šakrak iz Sarajeva.

Grbavica inače nije bila u zoni ratnoga djelovanja, a cijelo je vrijeme hrvatsko-bošnjačkog rata bila pod nadzorom pripadnika Armije BiH. Stanovnici Grabovice i danas, više od trinaest godina nakon počinjenog zločina, tragaju za tijelima svojih najmilijih, kojih je većina spaljena ili bačena u rijeku Neretvu.

.

Vezane vijesti

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Članovi obitelji poginulih iz Lovasa i predstavnici lokalnih vlasti u Lovasu, koji su u utorak u Beogradu nazočili izricanju presude četrnaestorici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika