05.01.2007. / 15:37

Autor: Ana Kirin

PRIVATIZACIJA

Vlada prodaje šibenski TLM za 1 kunu po dionici

U trećem pokušaju privatizacije, 80,20 posto dionica šibenske Tvornice lakih metala bit će ponuđeno po cijeni od jedne kune, uz obvezu ulaganja minimalno 92 milijuna eura u roku od tri godine od preuzimanja TLM-a

Hrvatska vlada u petak je zadužila Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) da pripremi javni poziv za prodaju 80,20 posto dionica šibenske Tvornice lakih metala (TLM) pod posebnim uvjetima, to jest po cijeni od jedne kune, uz obvezu ulaganja minimalno 92 milijuna eura u roku od tri godine od preuzimanja TLM-a.

Ponuđači bi se, kao i u prijašnja dva natječaja, trebali obvezati da će zadržati 1.400 zatečenih zaposlenika na rok od dvije godine od preuzimanja TLM-a te da će zadržati osnovnu djelatnost TLM-a, proizvodnju prešanih i vučenih aluminijskih proizvoda. Novi bi vlasnik TLM-a također trebao predložiti i popust za podmirenje svih dospjelih obveza TLM-a prema državnim vjerovnicima, koje su krajem rujna prošle godine iznosile gotovo 278 milijuna kuna.

Novost je u ovom natječaju da bi ponuđači trebali predložiti i koliki dio obveza TLM-a pokrivenih državnim jamstvima planiraju podmiriti, a radi se o iznosu od 575,5 milijuna kuna. Obveze prema preostalim vjernovnicima, u iznosu većem od 80 milijuna kuna, trebale bi biti podmirene u potpunosti.

Rok za prikupljanje ponuda u trećem pokušaju privatizacije TLM-a pod posebnim uvjetima bit će 45 dana.

Vezane vijesti

'Pomažući (i) Aluminiju dobili smo izbore'

'Pomažući (i) Aluminiju dobili smo izbore'

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader kazao je da su optužbe o prodaji jeftinije struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju "politički… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika