10.01.2007. / 09:21

Autor: Ana Kirin

KRIJUMČARENJE DROGE

Zbog 483 kg kokaina raspisana tjeralica za Arkanovom kumom

Za vlasnicom tvrtke Makfud, u čijem su vlasništvu kontejneri u kojima je otkriveno 483 kilograma kokaina, 37-godišnjom Stanislavom Čočorovskom Poletan, inače kumom ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, makedonska je policija raspisala tjeralicu jer sumnjaju da je ona organizirala transport

Srbijanska policija provjerava firmu Makfud, u čijem su vlasništvu kontejneri u kojima je na makedonskoj granici otkriveno 483 kilograma kokaina, a koji je do crnogorske luke Bar stigao hrvatskim brodom "Lošinj". Za vlasnicom tvrtke, 37-godišnjom Stanislavom Čočorovskom Poletan, inače kumom ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, makedonska je policija raspisala tjeralicu jer sumnjaju da je ona organizirala transport.

Na adresi u beogradskom naselju Julino brdo, na kojoj je prijavljeno sjedište tvrtke Makfud, nalazi se stan obitelji Poletan, bez naziva tvrtke, s blindiranim vratima, a u utorak ujutro nitko nije otvarao vrata novinarskim ekipama. Jedan od stanara zgrade u kojoj se nalazi ova tvrtka rekao je agenciji Beta da su u tom stanu tijekom NATO-ovih bombardiranja 1999. godine povremeno boravili ubijeni zapovjednik paravojnih postrojbi koje su počinile ratne zločine u Hrvatskoj i BiH Željko Ražnatović Arkan i njegova supruga Svetlana Ražnatović.

Novinar tjednika "Vreme" Dejan Anastasijević, koji se bavi problemom organiziranog kriminala, izjavio je za Betu kako je ovo treća velika zapljena kokaina u Europi u posljednjih mjesec dana, dodajući da je to rezultat međunarodne policijske suradnje uz sudjelovanje američke agencije za borbu protiv trgovine narkoticima DEA. Komentirajući informacije da je tvrtka Stanislave Poletan vlasnik kontejnera u kojima je nađen kokain, Anastasijević je rekao da je ona bila suradnica Željka Ražnatovića Arkana i da je "vjerojatno nastavila njegove poslove".

Beogradski list "Blic" objavio je da je Stanislava Poletan, djevojačkog prezimena Čočorovska, nećakinja nekadašnjeg šefa makedonske tajne policije Slobodana Bogojevskog, koja je nakon 2000. godine, poslije nekih problema s policijom, napustila Makedoniju.

Hrvatski je MUP u utorak obajvio da članovi posade hrvatskog broda "Lošinj" i vlasnik tog broda Lošinjska plovidba nisu povezani s krijumčarenjem kokaina. U Lošinjskoj plovidbi također su sigurni u nevinost članova posade i kažu da krivca treba tražiti negdje drugdje, među onima koji za razliku od pomoraca imaju ovlaštenje otvarati kontejnere i pregledavati teret. Pomorski prijevoznici inače ne provjeravaju sadržaj tereta već poput pošte primaju deklaraciju kao potvrdu sadržaja, tako da niti ne znaju što prevoze u kontejnerima, a kako tvrde u Lošinjskoj plovidbi, kontejner s drogom prethodno su vozila čak tri broda i tu treba tražiti početak lanca krijumčarenja droge. "Drogi skrivenoj u teret pokušava se zametnuti trag višestrukim iskrcajima i ukrcajima prije nego što s početnog odredišta stigne do konačnog", kategorični su u Lošinjskoj plovidbi.

Vezane vijesti

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Franjo Katavić, krivotvoritelj putovnice kojom se u bijegu koristio general Ante Gotovina, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika