11.01.2007. / 16:00

Autor: Nina Tomljanović

ROYAL NEPAL AIRLINES

Slikom svetišta Machu Picchu reklamirali nepalski turizam

Natpis se nalazi na fasadi zgrade u New Delhiju u kojoj se nalaze uredi tvrtke Royal Nepal Airlines, peruanski planinar prvi je primijetio pogrešku tijekom prošlomjesečnog posjeta Indiji

Uprava zrakoplovne tvrtke Royal Nepal Airlines bila je prisiljena ispričati se peruanskim vlastima nakon što je greškom upotrijebila fotografiju drevnih ostataka svetišta plemena Inka Machu Picchu reklamirajući turizam u Nepalu. Naime, objavljen je poster peruanske turističke ikone, Machu Picchua uz slogan ''Jeste li vidjeli Nepal?'' Natpis se nalazi na fasadi zgrade u New Delhiju u kojoj se nalaze uredi tvrtke Royal Nepal Airlines, peruanski planinar prvi je primijetio pogrešku tijekom prošlomjesečnog posjeta Indiji.

Nakon dojave o pogreški peruanske su vlasti zatražile objašnjenje zrakoplovne tvrtke preko veleposlanstva. ''Naša zrakoplovna tvrtka iskreno se ispričava peruanskim vlastima i narodu zbog upotrebe fotografije svetišta u Machu Picchu na posteru koji promovira našu zemlju uz jamstvo da je ova žaljenja vrijedna pogreška ispravljena. Nepalska zrakoplovna tvrtka odmah je otpustila osobu kojoj se pogreška omaknula. Zaključeno je da je riječ o izoliranoj pogrešci'', stoji u priopćenju. Odnedavno Nepal promovira turizam u svojoj zemlji nadajući se da će uspjeti privući turiste zainteresirane za planinske vrhove pokrivene snijegom, nakon dugogodišnjih maoističkih napada.
A možda ipak iz daljine neki planinski hramovi na Himalaji nekoga malo mogu podsjetiti na ostavštinu drevnih Inka s kojom se nenamjerno mogu i ''pomiješati''?

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika