15.01.2007. / 13:21

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

U Rogoznici i Kukljici najviše glasova HDZ-u

Izbori su protekli bez izgreda, tek su u izbornom povjerenstvu zabilježili prigovor Nezavisne liste Ivana Nikolića i HSS-a koji su zatražili da se prekine javni uvid i predstavljanje nekoliko rogozničkih komunalnih projekata š

Na izvanrednim izborima za Općinsko vijeće Rogoznice, prema nepotpunim podacima Općinskog izbornog povjerenstva najviše glasova dobio je HDZ, čak 47 posto, dok je Nezavisna lista Ivana Nikolića na kojoj se nalaze i bespravni graditelji s rogozničkog područja osvojila 24 posto glasova.

Za koaliciju SDP-HNS glasovalo je 12 posto birača, HSS je dobio 10 posto a najmanje glasova osvojio je HSP- 7 posto. Budući da je na jednom biračkom mjestu, od ukupno sedam, u kutiji pronađen listić više nego što je bilo upisanih birača, na tom će se biračkom mjestu izbori ponoviti u nedjelju, 28. siječnja. Od ukupno 2.604 upisana birača glasovalo ih je oko 55 posto, što je veći odaziv od onoga na redovitim izborima u svibnju 2005. kada je glasovalo 47 posto birača.
Izbori su protekli bez izgreda, tek su u izbornom povjerenstvu zabilježili prigovor Nezavisne liste Ivana Nikolića i HSS-a koji su zatražili da se prekine javni uvid i predstavljanje nekoliko rogozničkih komunalnih projekata što je u blizini jednog biračkog mjesta organizirao Vladin povjerenik za Rogoznicu Gordan Baraka. Javni uvid u dokumentaciju rogozničkih komunalnih projekata je prekinut, nakon što je izborno povjerenstvo reagiralo.

Na izvanrednim izborima za Općinsko vijeće Kukljice na otoku Ugljanu, prema prvim neslužbenim rezultatima, najviše glasova dobila je kandidacijska lista HDZ-a koja će u novom općinskom vijeću imati šest od ukupno 13 vijećnika. Koalicijska lista HNS-HSS osvojila je pet vijećničkih mjesta, a kandidacijske liste HSLS-a i HSP-a po jedno vijećničko mjesto. Na izbore se odazvalo oko 63 posto birača.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika