16.01.2007. / 17:25

Autor: Stjepan Marković

ZAGREB

Sanader: Bandić se ponio kukavički

Premijer Ivo Sanader optužio je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za kukavičluk zbog odustajanja od novog zakona kojim bi se izbjegla uobičajena procedura javnih natječaja prilikom izgradnje dvorana za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine. Premijer je na konferenciji za novinare s predsjednikom slovačke vlade Robertom Ficom rekao da su sami gradonačelnici inicirali donošenje tih zakona, te da se sada kukavički povlače. "Sastanak s gradonačelnicima i županima bio je organiziran na njihov zahtjev i na zahtjev Hrvatskog rukometnog saveza. Na tom sastanku gradonačelnik Zagreba je prvi predložio da se ide s jednim zakonom u kojemu bi se skratile procedure izdavanja različitih dozvola kako bi se stiglo završiti dvorane za svjetsko prvenstvo", istaknuo je premijer Sanader.

Sanader je naglasio da postoje planovi izgradnje Arene u Zagrebu te da je Vlada izišla u susret molbi gradonačenika i Hrvatskog rukometnog saveza."Budući da se Bandić sada kukavički povlači, a i ostali gradonačelnici, Vlada će taj prijedlog ponovno razmotriti u četvrtak na svojoj sjednici", zaključio je Sanader.

Prijedlog ovog zakona negativno je odjeknuo u Europi, te će o njemu raspravljati Europska komisija koja je dobila dopis prijedloga zakona. Glasnogovornica povjerenika za proširenje Krisztina Nagy nije htjela komentirati ovaj slučaj jer kako kaže još uvijek nema dovoljno pojedinosti. Istaknula je da postupanje prema pravilima o javnoj nabavi najbolji način da se zaštite interesi poreznih obveznika. Bandić je prije nekoliko dana opovrgao informaciju da je on predložio sporni zakon.

NACIONAL: Ingra i Mađari u ratu za Zagreb Arenu

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika