17.01.2007. / 12:58

Autor: Martina Zeković

VELIKA BRITANIJA

Britanske glazbene nagrade nakon fijaska ponovno idu uživo

Na svečanosti će ove godine nastupiti Snow Patrol, The Scissor Sisters, The Killers, Take That, Red Hot Chili Peppers i Oasis koji su također i dobitnici ovogodišnje nagrade za poseban doprinos glazbi

Britanske glazbene nagrade za 2007. godinu prvi će se puta u posljednja dva desetljeća uživo emitirati putem televizije. Svečanost koja će se održati 14. veljače u Londonu, posljednji se puta mogla uživo pratiti na malim ekranima 1989. kada su kaotičan show vodili Mick Fleetwood i Samantha Fox te je zbog toga odlučeno da se svečanost unaprijed snimi. Te su godine gosti zakasnili na priredbu, a poruka Michaela Jacksona, snimljena unaprijed, nekako je izbačena iz showa. Jedan od zanimljivih trenutaka bio je i onaj kada su Fox i Fleetwood najavili četiri "glazbena velikana", dok se na pozornici pojavio samo Boy George.

"Britanska muzika nalazi se u svojoj najuzbudljivijoj fazi pa je ovo najbolji trenutak da se show emitira uživo", rekao je jedan od članova odbora Peter Jamieson. Brojem nominacija među glazbenicima ove godine vodi 21-godišnja Lilly Allen, dok se nakon nje sa tri nominacije nalaze rock bend Muse, Corinne Bailey Rae, James Morrison i Snow Patrol.

Na svečanosti će ove godine nastupiti Snow Patrol, The Scissor Sisters, The Killers, Take That, Red Hot Chili Peppers i Oasis koji su također i dobitnici ovogodišnje nagrade za poseban doprinos glazbi.

Vezane vijesti

Predstavljanje Soundwave Festivala u Vip Clubu

Predstavljanje Soundwave Festivala u Vip Clubu

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Soundwave Festival će se ovoga petka, 18.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika