18.01.2007. / 15:41

Autor: Ana Kirin

GOSPODARSTVO

Sanader i Šuker: Hrvatska ekonomija je slobodna!

Komentirajući izvješće The Heritage Foundationa i The Wall Street Journala prema kojem Hrvatska spada među "uglavnom neslobodne ekonomije", ministar financija Ivan Šuker je naglasio da Hrvatska ima dobre ocjene poduzetničkih sloboda kad su u pitanju egzaktni pokazatelji, poput fiskalnih i monetarnih sloboda

Premijer Ivo Sanader i ministar financija Ivan Šuker odbacili su ocjene iz izvješća o ekonomskim slobodama koje su ovog tjedna objavili The Heritage Foundation i The Wall Street Journal, a koje je Hrvatsku po tom pitanju svrstalo gotovo na samo dno Europe i među zemljama svijeta koje su bile uključene u istraživanje čak 54 mjesta niže nego godinu dana ranije.

"Što bi se to trebalo dogoditi u jednoj zemlji da bi po ekonomskim slobodama u jednoj godini pala za čak 54 mjesta", upitao je na sjednici Vlade u četvrtak 18. siječnja ministar Šuker, naglašavajući da Hrvatska ima dobre ocjene poduzetničkih sloboda kad su u pitanju egzaktni pokazatelji, poput fiskalnih i monetarnih sloboda.

"Hrvatska je nisko plasirana samo tamo gdje su kriterij opće i paušalne ocjene", istaknuo je ministar financija. Podsjetivši da je sporno izvješće u Hrvatskoj predstavio Adriatic Institut, Šuker je ustvrdio da je riječ o struji koja je u Hrvatskoj predlagala flat-tax, a premijer Sanader dodao je da je ta struja političkog pokrovitelja imala u bivšoj ministrici pravosuđa.

Premijer i ministar financija naglasili su da je Hrvatska dobila visoke ocjene svih relevantnih međunarodnih institucija, poput Europske komisije i Međunarodnoga monetarnog fonda, a Sanader je još pozvao Hrvatsku gospodarsku komoru i Vijeće za konkurentnost da se očituju o ocjenama The Heritage Foundationa.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika