19.01.2007. / 14:07

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Branitelji zaprijetili Mirjani Hrgi

"Najstrože Vam zabranjujemo da takvu osobu (Boru Đorđevića) uvedete u hrvatski medijski prostor, pogotovo u trenutku dok se traži više od tisuću osoba nestalih u Domovinskom ratu. U protivnom budite spremni na posljedice koje proizlaze iz istoga bez obzira na komercijalnu prirodu Vaše televizije", stoji u dopisu Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara u četvrtak 18. siječnja uputila je pismenu prijetnju voditeljici Nove TV Mirjani Hrgi da će svim sredstvima spriječiti održavanje njezine emisije “Epicentar” u kojoj bi ove nedjelje trebao gostovati srbijanski pjevač i poznati radikal Bora Đorđević.

"Poštovana gospođo Hrga, na temelju neposrednog saznanja da namjeravate u Vašoj cijenjenoj emisiji Epicentar pozvati na sudjelovanje deklariranog četnika, velikosrpskog nacionalista i ratnog huškača Boru Đorđevića u ime Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara koja okuplja preživjele branitelje Vukovara kao i obitelji poginulih i nestalih suboraca - najstrože Vam zabranjujemo da takvu osobu uvedete u hrvatski medijski prostor, pogotovo u trenutku dok se traži više od tisuću osoba nestalih u Domovinskom ratu. U protivnom budite spremni na posljedice koje proizlaze iz istoga bez obzira na komercijalnu prirodu Vaše televizije", stoji u dopisu udruge koji potpisuje predsjednik Damir Jašarević.

Mirjana Hrga ne namjerava odustati od emisije u kojoj će Boru Đorđevića ugostiti kao predstavnika radikalne srpske scene, povodom izbora koji se u Srbiji održavaju na dan emisije, u nedjelju 21. siječnja, a radikali su pojedinačno najjača stranka u Srbiji. "Osim njega, gostovat će i Anto Đapić, netko od hrvatskih branitelja te srbijanska aktivistica Nataša Kandić, koja predstavlja građansko lice te zemlje. Što se tiče prijetnji, one me nisu uplašile, nego više razočarale" izjavila je Mirjana Hrga.

Bora Đorđević je frontmen Riblje Čorbe, jedne od najpopularnijih rock skupina bivše Jugoslavije, bivši savjetnik srpskog ministra kulture i deklarirani četnik. U vrijeme parlamentarnih izbora 2007. godine još je uvijek vjeran srpskim radikalima koji su i dalje izuzetno jaki na srpskoj političkoj sceni.

Vezane vijesti

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja trebao biti biti objavljen najkasnije do ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013., kazao je danas ministar branitelja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika