Objavljeno u Nacionalu br. 584, 2007-01-23

 

SUDAC TURUDIĆ JOŠ SE DRUŽI S ODVJETNIKOM MATIĆEM

Prijatelji unatoč optužbama

ODVJETNIK MATE MATIĆ  Ivana Turudića je zbog slučaja Branka Cikatića  koštao napretka u karijeriODVJETNIK MATE MATIĆ Ivana Turudića je zbog slučaja Branka Cikatića koštao napretka u karijeriIvan Turudić, sudac zagrebačkog Županijskog suda, pretprošlog ponedjeljka susreo se u restoranu Radnić, blizu koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski“, s odvjetnicima Antom Madunićem i Matom Matićem. Njih su dvojica ondje sjedili s još jednom osobom, Turudić im se naknadno pridružio, a tijekom večeri i još nekoliko osoba. Taj je susret zanimljiv jer pokazuje da je Turudić očito i dalje blizak s Matićem, zbog kojeg je bio pod ozbiljnom obradom Uskoka.

Uskok je Turudića zajedno s Matom Matićem sumnjičio da je primio mito kako bi iz pritvora pustio sportaša Branka Cikatića. Zbog tog slučaja Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik, rekao je premijeru Sanaderu da Turudića ne bi trebalo podržavati u kandidaturi za šefa Županijskog suda u Zagrebu. Nakon što je Nacional objavio te činjenice, tjednik Globus prošli tjedan razgovarao je s Cikatićem, koji je izjavio da Turudić nije bio korumpiran te da je bio jedina svijetla točka kad ga je korumpirano pravosuđe podvrgnulo progonu.

Cikatić je opet javno ispričao da je za puštanje iz pritvora morao platiti 25.000 maraka. Uskoku je svojedobno izjavio da je taj novac morao dati Matiću. Čak i uz pretpostavku da Turudić u tim rabotama nije sudjelovao, nego da ga je Uskok neopravdano obrađivao, čudno je da se nastavio družiti s Matićem, nakon što je zbog njega završio pod sumnjom za korupciju.

Vezane vijesti

Turudić je 'čist'

Turudić je 'čist'

Predsjednik Vrhovnog suda RH Branko Hrvatin uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Borisu Špremu u kojem navodi da je primio na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika