24.01.2007. / 13:25

Autor: Stjepan Marković

ZAGREB

Holding smanjuje broj zaposlenika za 2000

Zagrebački Holding bi trebao smanjiti broj zaposlenih za dvije tisuće, javlja Večernji list.

Nedavno je umirovljeno i s otpremninama otpušteno 530 radnika Zagreb Holdinga. Kako se bliži izborna godina ne bi trebalo doći do opuštanja nego će problem viška radnika riješiti otpremninama i prekvalifikacijama. Prema večernjakovim informacijama najveći višak ljudi je u administraciji te bi se umjesto dosadašnjih 600 trebalo ostati 100 zaposlenih.

Glasnogovornik Holdinga Nenad Ivanković, međutim, tvrdi da se nitko u jednoj od najvećih hrvatskih tvrtki ne mora bojati za svoje radno mjesto jer su oni socijalno osjetljivi. Ivanković priznaje da će morati biti racionalizacije poslovanja, no on kaže da će za taj proces biti potrebno nekoliko godina.

Godinu dana od osnivanja Holdinga još nema financijskog izvještaja o poslovanju. Izvještaj bi trebao biti predstavljen za desetak dana. Ivanković nije htio reći jesu li rezultati za 2006. godinu bolji nego 2005. kad je Holding imao dobit od 75 milijuna kuna..

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika