24.01.2007. / 18:50

Autor: Nina Tomljanović

INTERNET

Aboogy - Internet atrakcija iz Hrvatske

Jednostavan koncept koji kombinira popularnu tražilicu Google sa korisnikovim najčešće korištenim linkovima prihvatili su već korisnici iz 53 zemlje u svijetu

Hrvatski bookmark manager - Aboogy - dobar je primjer kako se u svijetu Interneta uz mala ulaganja može ostvariti uspjeh i izvan granica Hrvatske. Jednostavan koncept koji kombinira popularnu tražilicu Google sa korisnikovim najčešće korištenim linkovima prihvatili su već korisnici iz 53 zemlje u svijetu.

Putem Aboogy-ja svaki korisnik može stvoriti svoju jedinstvenu početnu stranicu koja omogućava surfanje najčešće posjećivanim portalima i servisima putem jednog klika. Isto tako korisnik ima mogućnost pristupa svojim linkovima sa bilo kojeg računala spojenog na Internet. Od početka ove godine omogućeno je dijeljenje kategorija linkova među korisnicima kao idealan način za pronalazak korisnih stranica izpojedinog područja.

Na taj način Aboogy se pridružio 2.0. servisima kao idealan homepage 2.0. Za razliku od servisa koji automatski preuzimaju sve linkove iz bookmark foldera, Aboogy omogućuje popunjavanje početne stranice samo najčešće korištenim linkovima. Na taj način korisnikov homepage ne postaje šuma linkova u kojoj se teško snaći već pregledna lista često korištenih web sadržaja. Putem funkcije "Quick Link" nove web stranice mogu se jednostavno dodati tijekom surfanja.

Strani servisi koji povezuju funkcije bookmark managera drugim uslugama nepotrebno zatrpavaju početnu stranicu i usporavaju njezino učitavanje. Aboogy je zadržao čistoću dizajna u kojem je sve podređeno jednostavnosti i dvjema najvažnijim funkcijama: internet tražilici i često korištenim linkovima. S obzirom na veliki broj zadovoljnih korisnika iz zemlje i svijeta pred Aboogy-jem je svijetla budućnost.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika